Blog

Wat is bcc
Bcc staat voor blind carbon copy. Het houdt in dat wanneer je een e-mail aan meerdere mensen verstuurt een aantal of alle e-mail adressen onzichtbaar zijn voor de ontvangers. Bcc wordt veel gebruikt bij zakelijke e-mails en promotie e-mails die naar meerdere ontvangers moeten. Ook uitnodigingen zoals voor een verjaardagsfeest, waarbij meerdere mensen worden uitgenodigd, wordt al snel een bcc voor gebruikt.

Lees verder Waarvoor is bcc bedoel bij het versturen van een mail?

E-mail in spambox
Spam ontvangen in je e-mail is erg vervelend. Je hebt er niet omgevraagd en in het slechtste geval bevat het een virus die je computer lam kan leggen of belangrijke gegevens kan stelen. Het kan echter ook voorkomen dat je zelf een e-mail naar iemand stuurt die in de spambox van de ontvanger terecht komt. Als dit vaker voorkomt is het een goed idee om te onderzoeken waarom je e-mail in iemands spambox terecht komt.

Lees verder Waarom komt mijn e-mail in de spambox van de ontvanger?

Wat is spam?
Spam is ongewenste e-mail die je ontvangt terwijl je daar niet om gevraagd hebt. Denk hierbij aan reclame van dubieuze bedrijven die jou als klant willen. Of online dating websites die jou willen overtuigen dat je snel de ware kunt vinden. Spam bedrijven hebben software waarmee ze op het internet scannen naar zo veel mogelijk e-mail adressen die op websites vermeld staan. Lees verder Hoe voorkom ik spam op mijn e-mailadres?

Wat is POP?
POP staat voor Post Office Protocol. POP is het beste te beschrijven als een digitaal postkantoor voor je e-mails. Wanneer je POP installeert op je computer kun je je post (e-mails) ophalen bij het postkantoor (server). Wanneer je je e-mails hebt opgehaald, staan ze alleen maar op jouw computer en zijn ze niet meer online te bekijken. Gebruik maken van POP is aan te raden als je maar van een e-mail account gebruik maakt.

Lees verder Wat is het verschil tussen IMAP en POP?