Direct een Gmail account aanmaken

Als je nog geen Gmail account hebt maar er wel een wil aanmaken dan is het handig om onderstaand stappenplan te volgen. In een paar simpele stappen helpen we je met het aanmaken van je eigen Gmail account.


Gmail aanmaken in vijf stappen

1. Ga naar de website van Gmail. Je komt dan in onderstaand scherm terecht. Er wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens. Vul deze zo volledig mogelijk in.
2. Denk goed na bij het kiezen van de naam van je e-mail adres. Je wil geen grappige naam als je je Gmail account ook zakelijk gaat gebruiken. Bij het aanmaken van een Gmail account kiezen de meeste mensen voor een combinatie van hun voor-, en achternaam.
3. Als een van de laatste stappen bij het aanmaken van een Gmail account moet je een verificatie code invoeren. Type de code over die je ziet in de afbeelding. Als je de code niet kan lezen kan je kiezen voor een nieuwe. Je kan ook kiezen voor een verificatie met je telefoonnummer. Na het invoeren van je telefoonnummer ontvang je een berichtje met daarin een code.
4. Klik nu op Volgende stap. Ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden.
5. Rechtsboven in je scherm zie je een vierkant dat bestaat uit kleine blokjes. Klik hierop. Je kan nu op het Gmail icoontje klikken (een envelopje met een rode M) waarna je direct in je inbox terecht komt. Vanaf nu kan je e-mails ontvangen en versturen.

Gmail wachtwoord kiezen

Om je bij Gmail te kunnen aanmelden heb je een goed wachtwoord nodig. Een goed wachtwoord kiezen lijkt misschien simpel maar je moet altijd rekening houden dat hackers een makkelijk wachtwoord snel kunnen raden. De naam van je huisdier gebruiken is dus niet aan te raden. Maak altijd een goede combinatie van letters, cijfers en symbolen tijdens het aanmelden bij Gmail. Heb je moeite met het verzinnen van een goed wachtwoord? Dan kan je altijd online kijken op zogenaamde wachtwoord generators. Hier kan je een willekeurig woord invoeren dat je wil gebruiken als wachtwoord bij het aanmelden bij Gmail. De generator voegt dan cijfers en symbolen aan je wachtwoord toe zodat het moeilijker te kraken is. Onthoud je wachtwoord wel goed na het aanmelden bij Gmail. Schrijf het voor de zekerheid ergens op maar laat het briefje niet slingeren. Je wil het voor mensen met kwade bedoelingen niet eenvoudig maken om zich aan te melden op jouw Gmail account.