Direct Hotmail account aanmaken!

Een eigen Hotmail aanmaken is niet moeilijk. Maar je moet wel weten waar en hoe je precies moet beginnen. Om je te helpen met het aanmaken van je eigen Hotmail account hebben we een stappenplan bedacht. Zo kan je op eenvoudige wijze heel snel je eigen Hotmail account aanmaken.


Het stappenplan is eenvoudig te volgen als je via het internet op je computer, laptop of tablet een Hotmail account aanmaakt. Heb je al een account en wil je liever de speciale Hotmail app op je smartphone of tablet? Lees dan hier(link) alles over Hotmail aanmaken op je smartphone of tablet.

Hotmail aanmaken in drie stappen

1. Ga naar de website van Hotmail of Outlook. Voor de duidelijkheid Hotmail heet nu Outlook maar je kan nog steeds bij Outlook een Hotmail e-mail adres aanmaken dat eindigt met de @hotmail extensie. Rechts onderin het scherm staat in het blauw geschreven: registreer je nu. Klik hierop en je komt op een pagina terecht die eruit ziet als onderstaande afbeelding.

2. Voor het aanmaken van je Hotmail hoef je nu alleen nog maar je persoonlijke gegevens zo veel mogelijk in te vullen. Kies bij gebruikersnaam de naam van je nieuwe e-mail adres. Je kan kiezen voor je voor-, en achternaam of iets heel anders. Bij het invoeren van je naam kan het voorkomen dat iemand anders de gebruikersnaam al in gebruik heeft. Kies dan bij het aanmaken van je Hotmail voor een gebruikersnaam waarbij je cijfers en symbolen toevoegt. Hotmail zal ook zelf alternatieven geven bij het kiezen van een gebruikersnaam die al bezet is.

3. Het is slim om bij je persoonlijke gegevens ook je telefoonnummer in te vullen. Wanneer je je wachtwoord vergeet in de toekomst kan Hotmail je direct een sms sturen met daarin een nieuw wachtwoord. Na het invullen van al je persoonlijke gegevens bij het aanmaken van je Hotmail account moet je een beveiligingscode invullen. Voer de code in die is afgebeeld op het scherm. Kan je de code niet goed lezen? Klik dan op Andere tekens en er verschijnt een nieuwe beveiligingscode. Er is ook een audio optie waarbij je de beveiligingscode kan horen. Als laatste optie kan je ook nog aanvinken of je e-mails van Microsoft met speciale aanbiedingen wil ontvangen. Klik hierna op de blauwe balk waarin staat Account aanmaken. Gefeliciteerd met het aanmaken van je eigen Hotmail account! Je kan nu e-mails ontvangen en versturen.

Video uitleg