Direct naar de website van Outlook

Het aanmaken van een Outlook account is niet erg moeilijk. Maar als je nog nooit eerder een account bij Outlook of een andere provider hebt aangemaakt dan is iedere vorm van hulp welkom. Om je te helpen om een eigen Outlook account aan te maken hebben we een eenvoudig stappenplan bedacht dat je stapsgewijs kan volgen. Met dit stappenplan kan je eenvoudig een eigen Outlook account aanmaken.

Outlook account aanmaken in drie eenvoudige stappen

1. Ga naar de website van Outlook. Hotmail heet nu Outlook maar je kan nog steeds bij Outlook een Hotmail e-mail adres maken dat eindigt met de @hotmail extensie. Helemaal onderin het scherm aan de rechterkant staat in het blauw geschreven: registreer je nu. Klik op deze link en je komt op een pagina terecht waarin gevraagd wordt om een aantal gegevens.

2. Bij het aanmaken van je Outlook account hoef je nu alleen nog maar je persoonlijke gegevens zo volledig mogelijk in te vullen. Kies bij gebruikersnaam de naam van je nieuwe e-mail adres. Je kan kiezen voor een combinatie van je voor-, en achternaam, dit is duidelijk en staat erg professioneel.
Het kan voorkomen dat iemand anders de gebruikersnaam die je kiest al heeft gekozen bij het aanmaken van Outlook account. Dan kan je ervoor kiezen bij het aanmaken van je Outlook account om cijfers en symbolen toe te voegen aan je naam zoals je geboortejaar. Erg handig is dat Outlook zelf ook suggesties weergeeft voor het kiezen van een gebruikersnaam als jouw gewenste naam al in gebruik is.

3.Kies voor een sterk wachtwoord met cijfers, symbolen en letters dat je goed kan onthouden. Heb je al je gegevens ingevoerd bij het aanmaken van je Outlook account? Dan wordt er gevraagd om de beveiligingscode in te typen. Deze code staat afgebeeld op je scherm en moet je overtypen in het balkje. De codes zijn soms lastig te lezen. Je kan dan klikken op de link Andere Tekens. Er verschijnt dan een nieuwe code die je kan invoeren om je Outlook account aan te maken. Vergeet niet om je telefoonnummer in te vullen. Mocht het voorkomen dat je je wachtwoord vergeet dan kan Outlook een smsje naar je telefoon sturen met daarin je nieuwe wachtwoord. Nu hoef je alleen nog op de blauwe balk te klikken waarop staat Account Aanmaken. Je Outlook account is nu klaar en je kan direct aan de slag met je inbox.

Outlook account aanmaken

Een eigen Outlook adres aanmaken is over het algemeen heel erg eenvoudig. Via de website van Outlook kan je in een paar stappen je eigen Outlook account aanmaken. Zonder kosten kan je dan overal ter wereld gebruik maken van je eigen e-mail account. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, je gebruikersnaam en een goed wachtwoord. Dat laatste is erg belangrijk bij het aanmaken van een Outlook account.

Outlook wachtwoord kiezen
Bij het aanmaken van je Outlook account moet je ervoor zorgen dat je een goed wachtwoord kiest. Je wachtwoord is de sleutel naar je eigen Outlook account. Wanneer je voor het eerst een Outlook account aanmaakt wordt er gevraagd om een wachtwoord te kiezen. Denk er goed over na en kies een wachtwoord dat je goed kan onthouden maar dat ook sterk is. Een sterk wachtwoord kiezen tijdens het aanmaken van je Outlook account bestaat alleen uit letters maar ook uit cijfers en symbolen. Je maakt het dan lastig voor hackers om je Outlook account te hacken en je mailbox is dan beter beschermd. Houd je wachtwoord altijd geheim bij het aanmaken van je Outlook account, dan weet je zeker dat niemand bij je mailbox kan om je e-mails te lezen.

Outlook wachtwoord vergeten

Bij het aanmaken van je Outlook account is het belangrijk dat je een goed wachtwoord kiest. Het kan natuurlijk gebeuren dat je je wachtwoord vergeet. Dit is geen ramp en kan gemakkelijk worden opgelost. Je kan ervoor kiezen om een heel nieuw Outlook account aan te maken. Dat betekent wel dat je niet meer bij je oude mailbox kan en je al je gegevens en e-mail kwijt ben. Gelukkig hoef je niet een heel nieuw account aan te maken bij Outlook. Tijdens het inloggen bij Outlook kan je op de optie ‘Wachtwoord Vergeten?’ kiezen. Outlook zorgt er dan voor dat je bijvoorbeeld een smsje krijgt met daarin je nieuwe wachtwoord. Gebruik het nieuwe wachtwoord als je opnieuw inlogt bij Outlook. Je kan dan direct bij je mailbox zonder dat je een geheel nieuw account bij Outlook hoeft aan te maken.